Τρίτη 8 Μαΐου 2018

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
"ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΓΝΩΣΗ ...ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"
Είμαστε έτοιμοι για δεύτερη χρονιά!!!

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας οργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά  Φεστιβάλ Σχολικού Πολιτισμού, από τις 15 Μαΐου  ως τις 15 Ιουνίου 2018. Τις τρείς τελευταίες μέρες θα  είναι η κορύφωση του Φεστιβάλ, ένα Εορταστικό Τριήμερο,  με δράσεις πρωινές και απογευματινές, όπου θα κυριαρχήσει η συνεργασία, η διασκέδαση, η ψυχαγωγία, το παιχνίδι, η τέχνη.
Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 22 δραστηριότητες  που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, τα εικαστικά, το θέατρο, τον εθελοντισμό, τη μουσική, την τοπική ιστορία, τις ξένες γλώσσες, τη σωματική υγεία, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, την επαφή με την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, τα πνευματικά παιχνίδια, την καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, την αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς, τον εθελοντισμό, το σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, την κυκλοφοριακή αγωγή και τον κινηματογράφο.
Το σχολείο μετατρέπεται, εκτός  από χώρος γνώσης, σε χώρο καλλιέργειας πολιτισμικής συνείδησης, καλλιτεχνικών, περιβαλλοντικών και ανθρώπινων αξιών, αθλητικού ιδεώδους, όπου δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή να συνεργαστεί με τους συμμαθητές του, να αξιοποιήσει τις ικανότητές του και να αποκτήσει νέες δεξιότητες, συμμετέχοντας  σε  καινοτόμες και πολύπλευρες και δράσεις.
Επιπλέον, το σχολείο ανοίγει τα φτερά του στην κοινωνία, γίνεται ζωντανό κύτταρο αυτής, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους της, μαθαίνουν την ιστορία της και προσφέρουν με το δικό τους τρόπο στην πολιτιστική της ανάπτυξη της περιοχής, δημιουργώντας το δικό τους σχολικό πολιτισμό.
Όλοι οι «πρωταγωνιστές» της σχολικής ζωής γίνονται μία μεγάλη οικογένεια, μια μεγάλη παρέα, όπου  συντονίζονται και συνεργάζονται με στόχο την υλοποίηση δράσεων που έχουν πολλαπλά οφέλη στη μαθητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.
Οι δράσεις του Φεστιβάλ θα αναρτώνται σε ξεχωριστό χώρο στην είσοδο του σχολείου, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, και ο καθένας να βλέπει την πρόοδο και την εργασία των υπολοίπων, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις σχέσεις μας. Επίσης, θα γίνεται καθημερινή ενημέρωση και στο blog του σχολείου.
Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το 2ο Φεστιβάλ Σχολικού Πολιτισμού, ένα σημαντικό γεγονός όπου  Η ΓΝΩΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟΝ…ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου